Produkcja


Ze względu na wyjątkowo zaawansowaną technologię i złożoność cyklu produkcyjnego, linia beczek/kegów w zakładzie Serena jest prawdziwą perełką technologiczną, Całkowicie zautomatyzowany proces produkcyjny ma na celu zapewnienie jakości i autentycznego, tradycyjnego smaku. Wstępna fermentacja wina w hermetycznym zamknięciu, pod stałą kontrolą skomputeryzowanego systemu, gwarantuje idealne warunki dla refermentacji oraz niezmienności cech produktu. Tylko w ten sposób wina Serena mogą zachować wszystkie swoje cenne właściwości aż do momentu kontaktu z podniebieniem konsumenta.
Zmiennna sesyjna : pl a request = pl

Zróżnicowane etapy produkcji takie, jak selekcja grona, wyciskanie, klaryfikacja, filtracja membranowa/błonowa, stała stabilizacja poprzez zimno następują po sobie na zaawansowanych i zróżnicowanych linach. Firma Vinicola Serena otrzymała liczne prestiżowe certyfikaty i nagrody potwierdzające, iż każdy etap prowadzonej przez nią produkcja wina jest całkowicie godny zaufania.
Dbałość firmy Serena o jakość idzie w parze ze stałym rozwojem strukturalnym, inwestowaniem w nowe urządzenia i rozbudowywaniem sieci dystrybucyjnej. Lepiej niż słowa oddadzą to liczby: 30.000 m2 powierzchni, z czego 16.000 zadaszonych. 250.000 hektolitrów wyprodukowanego wina, 6.000.000 butelek i 800.000 beczek/kegów na rok.
Wyślij zapytanie